Feature

Aydınlatma Metni

Çerezler ve Kişisel Verilerin Güvenliği

Çerezler Hakkında

Çerez Nedir ve Neden Kullanılmaktadır?

  • Çerezler, ziyaret ettiğiniz web siteleri tarafından oluşturulan dosyalardır. Çerezler göz atma bilgilerini kaydederek çevrimiçi deneyiminizi daha kolay hale getirir. Çerezler sayesinde siteler oturumunuzu açık tutabilir, site tercihlerinizi hatırlayabilir ve size yerel olarak alakalı içerik sunabilir.

    İki tür çerez vardır:

    1-Birinci taraf çerezleri ziyaret ettiğiniz site tarafından oluşturulur. Site, adres çubuğunda gösterilir.

    2-Üçüncü taraf çerezleri diğer siteler tarafından oluşturulur. Bu siteler, ziyaret ettiğiniz web sayfasında gördüğünüz reklam veya resim gibi içeriğin bir kısmına sahiptir.

    Odyosi kendi etki alanı kapsamında sadece Birinci taraf çerezleri kullanmakta olup;
    • Tick İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
    • Tick Tekrarlı olarak yapmanız gereken bazı işlemleri sizlere otomatik olarak önermek amacı ile kullanmaktadır.

Aydınlatma Metni

Kişisel Verilerin Korunması Hakkında

  • Odyosi Yön. Sis. San. ve Tic. A.Ş. (Bu metnin devamında kısaca “Odyosi” olarak anılacaktır.) olarak kişisel verilerinizin korunması ve güvenliği konusunda azami önem göstermekteyiz. Sunulan hizmetlerin yerine getirilmesi ve faydaya dönüşmesi için Apartman, Site kat sakinlerinin bir birlerine karşı olan sorumluluklarının korunması ile Odyosi sistemine kayıt edilen kişisel verilerinizin işlenmesi gereklidir.

    Ayrıca, Apartman ve Site lerin dışarıdan alınan hizmetlere ait ödemelerin düzenli bir şekilde yapılabilmesi, kat sakilerinden düzenli olarak ödeme alınabilmesi ile mümkün olacağından dolayı Kat sakinleri ile ilgili iletişimin kurulması zorunluluğu bulunmaktadır.

    Odyosi sisteminde, hiç bir şekilde ticari pazarlama amaçlı yada güdümlü özel reklam amaçlı kullanılabilecek Kat sakinlerine ait doğum tarihi, cinsiyet, meslek, tahsil durumu vb.. ayrıntılı bilgiler yer almamakta olup; sadece GELİR ve GİDER takibi işlemleri yapılabilesi amacı ile temel ve özet bilgiler ( isim, soyisim, telefon ve elektronik posta vb. ) yer almaktadır.

    Ayrıca kullanıcı ekranlarında yer alan ve sadece size ait şifre ve parola ile giriş yapabileceğiniz ekranlarda bu bilgileri dilediğiniz zaman kaldırabilirsiniz.

    Bu kapsamda, Odyosi sistemine girilen kişisel veriler, mevzuata uygun şekilde ve ölçülü olarak zaruri ihtiyaç nedeni ile işlenmektedir. Gerekli olması durumunda ise üçüncü kişilere aktarılabilecek ve mevzuata uygun süreler boyunca saklanabilecektir.

  • Tick 1. İşlenmesi
    Odyosi, apartman/site yöneticileri ve özel yönetim şirketleri için hizmetler sunan web tabanlı bir uygulamadır. Odyosi, apartman/site yöneticileri ve yönetim şirketleri ile bir sözleşmesi çerçevesinde, apartman/site sakinlerine kapsamlı hizmetlerde sunmaktadır.

    Müşterilerimizin ve apartman/site sakinlerinin kişisel verileri, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası başta olmak üzere, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”), 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, Türk Ceza Kanunu ve ilgili mevzuatta yer alan hükümlere uygun şekilde işlenmektedir. Odyosi'nin sunduğu hizmetler ile alakalı kişisel verileriniz;

    • Hukuk, dürüstlük ve genel ahlaki kaide kuralının öngördüğü biçimde
    • Sözleşmeler ile sınırlı ve ölçülü olarak işlenmektedir.

    Verileriniz, Odyosi'nin internet sitesi ve/veya uygulaması üzerinden sunulan hizmetlerden yararlanabilmeniz için kullanılmaktadır. Verileriniz, Odyosi tarafından sunulan ürün ve hizmete bağlı olarak değişkenlik gösterebilmekle birlikte; başta internet sitesi üzerinden açılan müşteri talepleri, sözlü, yazılı ya da elektronik posta yöntemleri ile düzenlenmekte/toplanmaktadır.

    Sözleşme ilişkisi devan ettiği müddetçe, KVKK’nın yürürlük tarihinden önce verdiğiniz rıza veya yürürlük tarihinden sonra verdiğiniz açık rıza veyahut da KVKK’da belirtilen kural ve koşullar çerçevesinde kişisel verileriniz işlenebilecektir.
  • Tick 2. Toplama Yöntemleri ve Muhafaza
    Apartman ve site yöneticileri ve özel yönetim şirketleri tarafından, Odyosi’ye; elekronik-posta adresiniz, adınız, soyadınız, T.C. kimlik numaranız, ya da telefon numaranız gibi kişisel bilgileri, kayıt altına almaktadır.

    Odyosi'nin kredi kartı bilgilerini kendisine ait sistemlerde kayıt altına almadığını açıkça belirtmek isteriz.
    Bu bilgilere ek olarak Odyosi, kullanıcıların kimliklerini tespit etmeksizin, sunulan hizmetler ile kullanıcıları etkileşimleri hakkında ek bilgiler toplamaktadır. Bunlar, kullandığınız arama motorları ve anahtar sözcükler, internet sitemiz içinde görüntülediğiniz sayfalar, tarayıcınızdaki eklentiler ve tarayıcınızın genişliği ve yüksekliği gibi bilgiler olabilir.

    Bu bilgileri almak için internet sitesi analiz araçları kullanırız.

    Görüntülediğiniz sayfalar, tıkladığınız bağlantılar ve internet sitemiz veya uygulamamız üzerinden yaptığınız diğer işlemler hakkında bilgi toplamak ve bu bilgiler ışığında kullanıcılarımızın en çok ziyaret ettiği alanları optimize etmeye çalışırız.

    Ek olarak, IP adresiniz, tarayıcınızın türü ve dili, erişim zamanları gibi bazı standart bilgileri de alabiliriz.

    Odyosi, hızlı bilgiler sunabilmek daha kolay eerişimler sağlaya bilmek amacı ile çerez veya cookie kullanır. Çerezler kullandığını bilgisayar sabit diskine yerleştirilen küçük metin dosyalarıdır. Bu küçük dosyalar daha sonraki ziyaretlerinizde hızlı şekilde sistemimize girme olanağı sağlamak ve zaman kazandırmak amacı ile bilgisayarınızda depolamaktır.

    Çerezler daha sonra okunabilecek bilgiler içerir ve özel programlar çalıştırmak veya bilgisayarınıza virüs, solucan gibi zararlı yazılımlar göndermek amacıyla kullanılamaz.

    Bir çok kişininde erişimi olan, ortak bir bilgisayarı kullanıyorsanız veya başka bir nedenle bu bilginin depolanmasını istemiyorsanız, İnternet tarayıcınızdan kalıcı çerezleri kaldırabilir ve reddedebilirsiniz. Çerez kullanımını kaldırmanız veya reddetmeniz halinde internet sitesini ve uygulamayı kullanmaya devam edebilirsiniz

    Eğer internet sitesi ve/veya uygulamayı tüm işlevleriyle birlikte kullanmak istiyorsanız ve çerezlerin kullanımına ilişkin onayınız bulunmuyorsa, Odyosi internet sitesini ve uygulamasını kullanmamanızı rica ederiz.



    Kişisel bilgilerinizi sizinle iletişim kurmak için de kullanırız. Hoş geldiniz e-postaları, aidat ve ödeme hatırlatıcıları, site yöneticiniz tarafından yapılan duyurular, anket bilgilendirmeleri, teknik hizmet sorunlarıyla ilgili bilgi ve güvenlik duyuruları gibi zorunlu olarak sağlanan belirli hizmet iletişimleri de gönderebiliriz.

    Verileriniz, sunulan ürün ve hizmetlerden kolayca ve güvenilir şekilde faydalanabilmeniz için gerekli çalışmaların yürütülmesi, taleplerinizi, ihtiyaçlarınızı ve kullanım alışkanlıklarınızı karşılayacak şekilde ve sizlerle Odyosi arasındaki hukuki süreçlerin hızlı ve etkili bir şekilde yürütülebilmesi amaçlarıyla, KVKK’da belirtilen koşullara uygun şekilde işlenmektedir.

    Bu kapsamda verilerinizi;

    • Odyosi internet sitesini ve/veya uygulamasını kullanan kişinin bilgilerini tespit ve teyit etmek,
    • Hizmetlerin verilebilmesi için apartman ve site sakinlerinin iletişim ve muhasebe gelir-gider kayıtlarının gerçekleştirilmesi amacı ile kaydetmek,
    • Yürürlükteki mevzuat uyarınca fatura düzenlemek,
    • Açık rızanız bulunması şartı ile reklam, kampanya ve diğer faydaları sunmak,
    • İnternet sitesi ve/veya uygulama üzerinden elde edilen veriler doğrultusunda veri madenciliği yapmak, kullanıcıların internet sitesini ve uygulamayı kullanımları üzerinden verimlilik ve hız arttırıcı noktaları belirlemek,
    • Talep, şikayet ve önerilerini değerlendirebilmek,
    • Mevzuatlar ve Kanunlar kapsamındaki hak ve yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek amaçlarıyla işliyoruz.

    Özel nitelikli kişisel verileriniz (doğum tarihi, meslek, cinsiyet, din, tahsil durumu, araba bilgi ve marka, mezhep, etnik köken, ırk, boy, kilo vs.) Odyosi tarafından talep edilmemekte olup, açık rızanız bulunmaksızın da sizden talep edilmeyecek ve işlenmeyecektir. Kişisel bilgilerinizin başkaları tarafından görüntülenmesinin engellenmesine yardımcı olmak için, kimlik bilgilerinizle (e-posta adresi ve parola) oturum açmanız gerekebilir. Odyosi’deki bilgilerinize erişmek ve bilgilerinizi değiştirmek/kaldırmak, kişisel verilerinize erişmek ve/veya görüntülemek için "Kullanıcı bilgileri" sayfasını kullanabilirsiniz.
  • Tick 3. Güvenlik
    Odyosi, Bilgi Güvenliği tedbirlerine uygun şekilde hizmet veren alt yapı firmalarından hizmetler almaktadır.

    Verilerinizi denetim altındaki tesislerde bulunan ve sınırlı erişime sahip alt yapı firmalarından sağlarız. Kredi kartı numarası veya parola gibi çok gizli bilgileri aktarırken, Güvenli Yuva Katmanı (SSL) protokolü gibi şifreleme yöntemleriyle korumakta ve Hizmet sağlayıcı bankaların sistemlerine yönlendirerek çifk katmanlı koruma sağlanmış oluruz.
    Hesaplarınızı ve kişisel bilgilerinizi korumak için bir parola kullanırsınız, parolanızı gizli tutmak sizin sorumluluğunuzdadır. Bu bilgiyi başka kimseyle paylaşmayın.

    Bilgisayarınızı başka kişilerle paylaşıyorsanız, siteyi veya hizmeti terk etmeden önce her zaman oturumunuzu kapatmalısınız.
    Odyosi, yürürlükteki mevzuat uyarınca kişisel verilerin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla gerekli teknik önlemleri almak ve uyarlamak konusunda veri sorumlusu sıfatıyla, apartman/site yöneticileri ve apartman/site yönetim şirketleri arasındaki sözleşmeler uyarınca, veri işleyen sıfatıyla, gerekli sorumlulukları üstlenmiştir.

    Kişisel verilerinizin işlenmesi ve korunması yalnızca bu konuda yetkilendirilmiş ve eğitilmiş personeller tarafından ve veri güvenliğinin sağlanabildiği alanlarda yapılmaktadır.

    Kişisel verileriniz yalnızca Odyosi'nin faaliyet konusu kapsamında ve toplanma amaçları doğrultusunda toplanacak, işlenme amaçlarının gerektirdiği süreler ve/veya yürürlükteki mevzuatta öngörülen süre boyunca saklanabilecek, KVKK’da belirtilen kuralları aşar şekilde işlenmeyecek ve işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde, yürürlükteki diğer mevzuattan doğan saklama mecburiyeti bulunan haller saklı olmak üzere, resmen veya ilgili kişi olarak talebiniz üzerine silinecek, yok edilecek veya anonim hale getirilecektir.
  • Tick 4. Verilerin Aktarılması

    Kişisel verileriniz, KVKK’da belirtilen kurallar ve bu Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlar dahilinde, ve açık rızanız bulunmaksızın üçüncü kişilere aktarılmamaktadır.

    Bununla birlikte, kişisel veri işleme amaçları doğrultusunda gerekli güvenlik önlemlerini almak sureti ile kişisel veriler yurt içi ve yurt dışındaki üçüncü kişilere, iş ortaklarımıza, ödeme hizmeti sağlayan kuruluşlara ve sunduğumuz hizmet ve faaliyet amacımız doğrultusunda ilgili mevzuatın öngördüğü durumlarda düzenleyici denetleyici kurumlara ve de resmi mercilere aktarılabilecektir.

    Bu Aydınlatma Metni’nde belirtilenlerin haricinde, kişisel bilgileriniz üçüncü kişilerle paylaşılmamaktadır. Kişisel bilgileriniz pazarlama amacıyla üçüncü taraflarla paylaşılmaz.

    Bazı durumlarda, postaların işlenmesi ve teslim edilmesi, müşteri destek hizmetleri sağlama, internet siteleri barındırma, hizmetlerimizle ilgili istatistiksel raporlar yapma gibi bazı sınırlı hizmetleri temin etmek için üçüncü kişilerle yürürlükteki mevzuata uygun sözleşme ilişkileri kurabiliriz. Bu hizmet sağlayıcıların yalnızca hizmeti sağlayabilmek için gerekli olacak bilgileri almaları gerekebilir.

    Böyle bir durumda, söz konusu bilgilerin amacı dışında kullanımı yasaktır ve söz konusu hizmet sağlayıcıların ilgili bilgilerin gizliliğini koruması şarttır.
  • Tick 5. Sorumluluğun Belirlenmesi

    Odyosi, apartman, site yöneticileri veya yetkilendirdiği personeller ve apartman/site yönetim şirketlerine, apartman/site sakinlerine hizmetler verebilmeleri için oluşturulmuş web tabanlı bir uygulama olduğundan, Odyosi'nin onayına ve/veya değerlendirmesine tabi olmaksızın ve kontrolü dışında dahil edilebilecek bilgiler nedeni ile; kişisel veriler bakımından herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

    Bu kapsamda Odyosi, sunduğu web tabanlı uygulama sağlamayan durumunda bulunduğundan;
    Odyosi internet sitesine ve/veya uygulamasına yüklenen kişisel verilere sözleşme kapmamındaki sorumlulukları dışınnda müdahale etmemektedir. İşbu sebep uyarınca,KVKK’nın 11. maddesinden kaynaklanan haklarınıza ilişkin Odyosi’ye yönelteceğiniz taleplerin, tarafımızca karşılanması mümkün olamayabilir.
    Bu taktirde, apartman, site yöneticileri, yöneticilerin yetkilendirdiği personeller ve apartman/site yönetim şirketlerini talebinize ilişkin olarak bilgilendireceğimizi kabul, beyan ve taahhüt ederiz.
  • Tick 6. Haklar

    Kişisel veri sahibi olarak, kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini sorgulama, bilgi talep etme, işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını, eksik veya yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme, silinmesini veya yok edilmesini talep etme haklarınız bulunmaktadır.

    Haklarınızı kullanmak için, aşağıda belirtilen adresimize, adınız ve soyadınızı ve de imzanızı, Kimlik numaranızı, adresinizi, elektronik posta ve telefon numaranızı ve de talep konusunu da detaylı eklemek sureti ile yazılı olarak başvuruda bulunabilirsiniz.

    Başvurunuz Odyosi tarafından değerlendirilecek ve otuz (30) gün içinde sonuçlandırılacaktır.
  • Tick Adresimiz

    Genel bilgiler için: info@odyosi.com
    KVKK kapsamında başvurular için: Aşağı Öveçler 1322.Cad. No:20/5 Çankaya / Ankara